Fundació

Després d'anys de pedalejar per les carreteres de l’illa de Mallorca, diferents amants del ciclisme, de diferents edats, arribats de diferents grups ciclistes, comencen a formar un grup de sortides ciclistes informals, que a poc a poc va crear el que va arribar a ser el grup Salut i Força. Un grup de amics de la bicicleta que de mica en mica es varen anar coneixent i que, amb un espònsor, varen començar a rodar cada setmana més quilometres.

Arribà un dia que aquest grup de companys, va decidir formalitzar el grup per donar-li un DNI, uns estatuts i un nom. Així, un 25 de gener de l’any 2006, vint-i-dos aficionats al ciclisme, es reuniren al Bar La Esquinita de la plaça de les Columnes per posar els fonaments del que és el CLUB CICLISTA ELS FERRERETS DE MALLORCA.

El club, en poc temps, va ser inscrit a la FCIB i a la Conselleria d'Esports del Govern Balear. Ja teníem nom, DNI, uns estatuts i normatives, una junta directiva i, el més important, una filosofia: el grup. Inicialment el club tenia vint-i-cinc socis.

Els primers president i vicepresidenta del club, amb quatre anys al càrrec, varen ser Pep Prats i Cristina Terrasa. Són dues de les persones que més varen impulsar la creació del club, a les quals sempre estarem agraïts tots els socis.

Durant aquests anys, el club ha anat creixent en nombre de socis, activitats, sortides a la península, participació a marxes cicloturistes i voltes per etapes, entre d'altres. Ha anat aconseguint trofeus i reconeixements per la seva trajectòria de tal manera que s'ha fet un nom dins el cicloturisme balear.

Actualment, el club està format per trenta-cinc socis i la seva junta directiva actual està formada per:

President- Biel Horrach

Vicepresident- Tolo Cañellas

Secretari- Miquel Bauçà

Tresorer- Paco Fernández

Vocal- Cesar García

Vocal-Miquel Tudurí

Vocal- David Mellado