12/09/2020 COLL DE SÓLLER

Idò sembla que la classificació de la muntanya de la temporada de la covid-19 serà la més divertida i oberta dels darrers anys. Avui hem pujat el Coll de Sóller pel costat de Bunyola i els poc més de 5 km de pujada amb una mica més del 5% de pendent mitjana han donat molt de joc. Hi ha hagut novetats; tantes com que el primer en coronar enguany encara no havia guanyat cap pujada, també hi ha hagut canvi de líder i per segona setmana consecutiva no hi ha hagut cap colombià al pòdium.

Res més donar la sortida, els gallets han imposat un ritme elevat que ha destrossat el pilot. Faltant un km per la meta, era cosa de quatre. El primer en atacar ha estat n’Andoni, a l’assalt del lideratge i intentant deixar enrere en Toni Cremades. En Perico ha tret la calculadora i amb molta sang freda, amb una sang de gel, ha contraatacat per superar-lo i guanyar. Conseqüències de l’etapa d’avui: Andoni, nou líder a costa d’en Toni Cremades, que ha quedat tercer, per davant d’en Jefferson.

No només per davant s’han disputat els punts, que aquí ningú no regala res. En Miquel Soler també se troba fort i avui no ha anat de bromes i en comptes de dur la bicicleta de gravel ha recuperat l’Specialized, que és més lleugera. També hi ha hagut punts que s’han decidit a la foto-finish.... en Sion devia pensar en que estaria millor pescant raors per sa Ràpita i en Paco l’ha avançat en el darrer alè... i així fins als 24 que hem pujat, a més de l’ex ferreret Antoni Munar, que avui ens ha acompanyat.

La classificació de la muntanya no és l’única que promet. En Jorge és qui té més números per guanyar el premi de les punxades, però no pot badar... na Maite ha puntuat avui i ja està ben a prop, a només un punt. Com que no ha pujat el Coll, ha tingut dos bons mecànics, en Lluís i en Guillem, que també han estalviat energies.

En definitiva una nova etapa non stop, amb 75 km que ens han duit de tornada per Bunyola, Santa Maria, Alaró i sa Marineta fins a Palma i sense berenar, en la que hem pogut tornar a gaudir de la presència de na Mónica i en Toni Díez, que feia temps que no venien amb el grup.

I a l’arribada, els que s’han aturat a Las Palmeras, hem fer una cerveseta o una aigua amb gas a la salut d’en Sion, que ens ha convidat perquè demà és el seu aniversari. Molts d’anys, Sion!!!!!