24/10/2020 RWANDA (Crònica inspirada ens els watsapp del dia)

L’atractiu de l’etapa d’aquest dissabte ha estat la pujada al santuari de Cura, dalt de tot del Puig de Randa. Na Mónica, que feia temps que no venia, ha estat la primera en pujar per no refredar-se esperant els altres, i com que amb Randa no n’ha tingut prou ha seguit fins al centre d’Àfrica, a Rwanda, en concret (per això el títol -coses dels correctors dels mòbils-).
Parlant de muntanya, són molts els ferrerets que també diuen que no els importa aquesta classificació però alguns són com els intermitents; s’encenen i s’apaguen, vénen o no vénen, en funció de si hi ha puntuació de la muntanya o no. Dit això, cada punt se disputa ‘a fuego’. Els jutges s’han hagut de reunir a debatre qui ha guanyat perquè hi ha hagut confusió. N’Òscar assegura que la ‘llegada es donde dice Perico’ però les declaracions de n’Andoni has estat contundents: ‘Yo la llegada la tengo clara Perico’. Una vegada consultada la tecnologia del GPS i dels satèl·lits, i amb una diferència de 4 segons, la cosa ha quedat així:
1- Antoni Marchal
2- Perico Mir
3- Antoni Cremades
La veritat és que no feia falta tanta comèdia perquè el resultat és el mateix de fa 15 dies al Coll de sa Creu. Per darrera, la tropa colombiana amb l’estratègia dissenyada per en Jorge a la veu de: ‘Siganme los buenos’.
No tot han estat decepcions per en Perico. En Toni Díez li ha agraït públicament la feina desinteressada de cap de files (heretada del seu germà Biel, ara dedicat a fer de dj), tot i que Joan Bordoy li ha retret que ‘no debes hacer cosas que no te competen’. La veritat és que en Perico ho fa perquè ‘Sion se acuba los días de montaña, Joshua no se entera y Toni Diez no ha subido hasta arriba’.
Així que amb tot aquest berenar, hem tornar cap a casa tira-tira per arribar a Palma devers les 12, bona hora per fer l’aperitiu. Destacar de la sortida la reaparició d’en Joshua i na Mónica i, per segon dissabte seguit, d’en Toni de s’Era. Avui una bona xifra, 24 i un convidat, en Harold, a qui li han sobrat els darrers 15 km.