21/11/2020 GALILEA

ANDONI MARCHAL, REI DE LES MUNTANYES

L’etapa d’avui ha servit per coronar el nou rei de les muntanyes de Mallorca en la versió ferreretiana. Un recorregut amb dents de serra per Esporles, Establiments, Calvià i es Capdellà i que ha acabat amb la pujada a Galilea ha servit per canviar la corona de cap i després de dos anys de regnat d’Antoni Cremades, el títol ha passat a n’Andoni Marchal, que ha liderat la classificació des de finals de l’estiu. Enhorabona, campió.
La pujada que ha definit la classificació final ha tingut les seves intrahistòries. A més del primer lloc també estava en joc el tercer escaló del podi. Res més passar el pontarró davant l’entrada a la finca pública d’es Galatzó, els més forts han tirat cap amunt i poc a poc el pilot ha anat perdent unitats fins que només n’han quedat tres: N’Andoni i els germans Mir. Però l’estratègia fraternal no ha servit de res davant de qui ha estat el més fort aquesta temporada, que ha volgut firmar el seu campionat amb una victòria rotunda. Just després, en Perico i en Biel.... als que han seguit n’Antoni Cremades, en Jefferson i n’Óscar. Així, el quadre d’honor de la classificació de la muntanya de 2020 queda amb la medalla d’or per n’Andoni, la de plata pel defensor del títol, Antoni Cremades, i la tercera per a Perico Mir que ja ha promès que 2021 serà una altra cosa. Quant a les classificacions d’edats, n’Andoni ha estat el millor dels júniors, n’Antoni Cremades el primer dels sèniors i en Tolo Cañellas el guanyador entre els ‘jubilats’. Felicitats a tots.
Si hem estat 23 ferrerets, si ha fet sol però molt de fred a les zones ombrívoles i si hem recorregut 78 km avui és secundari. Avui és el dia de la coronació d’Andoni Marchal.

PS. Un record i ànims a David Andrés, que va guanyar les dues primeres pujades de l’any i era candidat al títol, però una lesió l’ha deixat ‘aparcat’ una temporada que esperam que sigui curta. Ànims, David Andrés i salut.

Pareixia que enguany el triomfador seria en David Andrés, però una lesió l’ha deixat fora de combat