EL SÀHARA ÉS AQUÍ 19/06/2021

Quatre trons i quatre gotes de bon dematí i la meitat dels ferrerets han fet pla B. És a dir, res de sortir a la carretera. Així, en comptes dels 25 que inicialment havíem de ser, per uns motius o altres -feina, salut o aigua-, finalment només hem estat 14, als que s’han afegit dos convidats de darrera hora: en Nílson i un vell conegut, en Jaume Mas, que ha fet pràcticament tota l’etapa amb el grup.
Els que hem sortit ho hem passat molt bé. Fresqueta i només un poc de baf a la tornada, tot i que hem arribat a casa amb la inexcusable feina obligatòria d’haver de fer neta la bicicleta. Bé sigui pels esquitxos dels trams de carretera que estaven banyats o bé pel plugim que de tant en quant ha comparegut (molt poc), el cert és que hem arribat a casa amb les bicis i la roba ben bruta, ben marronosa. La culpa la té la pols sahariana que té ganes de viatjar i li pega per aferrar-se a les gotes de pluja.
En definitiva, una ruta planera de 95 km que hem fet a una mitjana aproximada d’entre 25 i 26. Etapa pel pla de Mallorca, passant per Santa Eugènia, Algaida, Pina, Lloret, Sineu i Sencelles, per tornar cap a Palma per Santa Maria i la carretera vella de Bunyola. El berenar, excel·lent, a sa Voltadora de Sineu amb uns minillonguets torrats molt aconseguits. Per cert, l’única ploguda una mica intensa del matí ha caigut just quan estàvem acabant de berenar, de manera que l’hem evitada damunt les bicis. Són els capricis de la primavera, que ja s’acaba.