CLARET 21/08/2021

A mesura que avança la temporada, està més claret qui té més possibilitats de guanyar el nostre premi de la muntanya. De fet, ara mateix sembla més emocionant la lluita pel segon i el tercer lloc del podi, que saber qui serà el guanyador.
La ruta d’aquest dissabte ha estat totalment diferent a les etapes de muntanya de les carreres dels professionals, on se sol col·locar la meta a dalt d’una pujada al final de l’etapa, per veure qui és el més fort, el més poderós. Avui hem provat d’invertir la situació, és a dir, posar la pujada a l’inici, quan tothom està fresc i té totes les energies intactes, però pràcticament res ha canviat. Després de sortir cap a Establiments, el tram competitiu ha estat des de la sortida d’Esporles fins el coll d’en Claret. Tot i l’estratègia Miristar -abans team Mir- (gregaris tirant des de l’inici de l’ascensió per fer net en benefici del líder), el resultat ha estat el de sempre si ens atenem a les darreres setmanes: Andoni guanyador, per davant d’en Jeferson (que ha abandonat les vacances a Cala Pi durant tres hores per poder competir) i tercer en Perico... i molt a prop en Jorge, que va a per ell.
De la resta del dia, l’alegria d’algunes reaparicions, com la de na Mónica, ja recuperada de la seva lesió al colze; o la d’en David Saturio, que s’ha hagut d’inscriure a la 312 per tenir al·licient per tornar sortir a entrenar. També celebram la nova afició d’en Joan Torres, fent amics entre la fauna de la serra de Tramuntana.
De la resta de la ruta, ressenyar la tornada per Valldemossa, s’Esgleieta, Santa Maria (aquí escampadissa generalitzada per tornar prest a casa els que no volen assoleiar-se) i Binissalem, on hem berenat a s’Hotel i hem celebrat l’aniversari de la presidenta. Molts d’anys, Bàrbara!!! I després, retorn pel camí vell de Muro i la carretera d’Inca. Prop de 80 km per mantenir la forma.